Etappe 17 ble tøff, rask og mye vind

Med over 50 km i snitt på over 22 mil, da må en si det går fort.

Et enormt brudd slet seg løs tidlig i sidevinden, hvor også Nairo Quintana blant andre satt. Hovedfeltet maktet aldri å komme tilbake og bruddet holdt unna med over fem minutter, og kolombianeren syklet seg opp til en andreplass i sammendraget.

I bruddet satt også Edvald Boasson Hagen og kjempet med drøyt 20 mann om etappeseieren i Guadalajara. Zdenek Stybar gikk tidlig til, men Deceuninck – Quick-Step-rytteren maktet ikke å holde unna.

Det var til slutt Philippe Gilbert som tok seieren foran Sam Bennett. Edvald prøvde seg i sidevinden men klarte ikke å holde følge, tapte 6 sekunder på slutten. For Carl Fredrik Hagen som satt fint med i hovedfeltet, tapte da over 5 min. på denne etappen, ligger fortsatt på 9. plass sammenlagt.

Morgendagens etappe blir igjen av den tøffe typen, 4 fjell skal bestiges, på en 177,5 km lang etappe.

2019 Vuelta a España

17.etappe.

Kommentarer

kommentarer