Sykkel VM fellesstart damer og menn

Som ventet klarte ikke de Norske jentene noen topplassering på årets fellesstart.

Det ble tidlig klart at dette ble for tøft for de norske jentene, selv om Susanne Andersen og Katrine Aalerud var med hovedfeltet inn i den siste runden, å kunne faktisk ha kjempet om en 6 plass plassering, men det var ikke mer krefter igjen. Det var som vanlig de Nederlandske damene som dominerte, hadde jo også trodd at de Amerikanske skulle være langt fremme.

Det skjedde allerede i den lange og tøffe stigningen ved Lofthouse, og med ca. 100 km igjen til mål. Da så Annemiek van Vleuten sitt snitt til å rykke i fra og fikk umiddelbart over 1 minutt på feltet. Utrolig at det ikke var noen som fulgte den Nederlandske jenta her. Dette økte til over 2 minutter i mål, Vleuten kunne smilende sykle over mål som vinner. Det skal nesten ikke være mulig å sykle over 100 km i solo brudd, det er bare en fantastisk prestasjon. Nr. 2 ble også en Nederlender, så her var det en total dominans. Hyggelig at Amanda Spratt fra Australia kom inn på en fin tredje plass.

De Norske jentene kom langt bak og var over 5 minutter etter vinneren.

2019 , World Championship

Results

No. Name Team Time
01 Annemiek van Vleuten Netherlands 4:06:05
02 Anna van der Breggen Netherlands + 2:15
03 Amanda Spratt Australia + 2:28
04 Chloé Dygert Owen USA + 3:24
05 Elisa Longo Borghini Italy + 4:45
06 Marianne Vos Netherlands + 5:20
07 Marta Bastianelli Italy + 5:20
08 Ashleigh Moolman-Pasio South Africa + 5:20
09 Lisa Brennauer Germany + 5:20
10 Coryn Rivera USA + 5:20
29 Susanne Andersen Norway + 5:20
40 Katrine Aalerud Norway + 5:36
51 Vita Heine Norway + 8:49
DNF Stine Borgli Norway
DNF Ingvild Gåskjenn Norway

I morgen er det VM finale og menn elite. Dette blir et utrolig spennende ritt, her værforholdene kan komme til å spille en meget viktig rolle. Det er spådd regn og vind, vi håper på et dette ikke slår til. Men det skal sykles over 280 km, å da med 7 runder i Harrogate. Blir det regn og glatte veier så kan dette fort bli et kaos ritt. Vi kommer med en oppdatering.

Race Details:
Start: Leeds
Finish: Harrogate
Distance: 280km
Elevation: 3645m
Start time: 08:40
Finish time: 15:50

Startlister finner du her: VM 2019 RR_ME_StartList

Løypekart fellesstart herrer elite:

 

 

Kommentarer

kommentarer