Tour de France med start i Nice 27. juni 2020

De to første etappene blir arrangert i Nice 27 og 28 juni.

Å la det være sagt med en gang, dette blir ikke etapper kun for spurterne, her møter rytterne tøffe stigninger allerede fra etappe 1. Åpningsetappen har noen småstigninger, men er tilpasset spurterne med målgang på Promenade des Anglais i Nice. Etappe to byr på en skikkelig fjelletappe med hele tre tøffe stigninger, 16,3 kilometer (6,2 prosent), 14,9 kilometer (7,3 prosent) og 7,8 kilometer (7 prosent), pluss en bratt knekker drøyt ti kilometer før mål.

De første dagene av Tour de France pleier ofte å by på muligheter for spurterne, men det blir ikke tilfellet i 2020-utgaven.

Det vil si at den gule trøyen kommer til å sitte på kroppen til en habil klatrer etter den 190 kilometer lange etappen på dag to.

Det er fjerde gang Nice er startby i Tour de France. De sist årene har «Grand Départ» gjentatte ganger blitt flyttet ut av Frankrike. Året utgave starter i Brussel i Belgia. I 2021 går startskuddet i København.

Neste års utgave av Tour de France avsluttes i Paris søndag 19 juli.

Kommentarer

kommentarer