Tour de France 2020, eller OL?

Hva kommer man til å prioritere, Tour de France eller OL som går 6 dager etter siste etappe.

For vår sterkeste klatrer Carl Fredrik Hagen blir det helt klart et dilemma, faktum er at begge konkurransene er tilpasset klatrerne. Ikke tvil om at C. F. Hagen har mulighet for en meget god sammenlagt plassering på neste års Tour de France, men det har han også i OL som arrangeres i Japan, kun 6 dager etter at siste etappe er ferdig i TDF. Det er også årsaken til at neste års arrangement starter så tidlig som 26 juni. Alternativet kan jo være at man «hopper av TDF» 1 uke før slutt, ikke optimalt det heller. OL starten i Tokyo er 25. juli, så dette kan bli et dilemma for mange av toppsyklistene.

Carl Fredrik Hagen har et vanskelig valg.

Blir neste års Tour de France det tøffeste som noen gang er arrangert?

Mye kan tyde på det, her blir det allerede fra andre etappe i Nice, fult kjør med tøffe klatre etapper. Også i 2020 vil rittet besøke de fem fjellkjedene. Totalt 3470 km skal kjøres, og hele løypa holder deg syd for Paris, innenfor Frankrikes grenser. For de som har gledet seg til Mont Ventoux eller Alpe d`Huez, blir skuffet, de er ikke med i årets turoppsett.

To av favorittene

Neste års Tour de France program ble presentert i går, og til alle sykkelglade og Tour de France gale supportere, her blir det mye å glede seg til. I følge «de som har peiling» så blir neste års etapper noe enklere en årets etapper, vi er usikker på det. Det ligger an til noen meget spennende flelletapper, som helt klart favoriserer «fjellgeitene», litt spesielt er det jo at man har lagt en bakketempo på nest siste etappe, spennende.

Kommentarer

kommentarer