Alexander Kristoff til start i Giro d’ Italia 2020

Årets Giro med Kristoff på start streken, årets Tour de France uten Alexander Kristoff på startstreken.

Etter sju strake sesonger med deltagelse i Tour de France velger i år Alexander Kristoff å droppe Tour de France melder TV2.

– Vi har tre sprintere, så vi blir fordelt rundt på Grand Tours. I år kjører jeg Giroen, sier Kristoff til kanalen. Giro d´Italia starter 9. mai i Budapest.

Alexander Kristoff (32) bekrefter overfor TV 2 under en treningssamling med laget i Benidorm i Spania at han ikke kommer til å delta i Tour de France neste år.

Da vi har tre sprintere, så blir vi fordelt rundt på Grand Tours. I år kjører jeg Giroen. Jeg skal ikke til Tour de France. Det blir nytt for meg, men jeg ser frem til det. Det er lenge siden jeg har vært i Giroen. Jeg har ikke en etappeseier der, så det er målet. Jeg har vært nære før i 2011 og 2012 sier Kristoff.

– Tour de France er det største løpet. Det er litt kjipt ikke å sykle her. Men jeg vil sykle for egne sjanser, og det får jeg flere av i Giroen, sier Kristoff.

Det betyr at UAE Team Emirates sender Fernando Gaviria til Tour de France og det belgiske stortalentet Jasper Philipsen til Vuelta a Espana.

– Jeg har syklet mange år nå. Det er greit å gjøre noen andre løp av og til, men jeg håper ikke at det var mitt siste Tour de France. Jeg håper å komme tilbake og sykle i fremtiden. Men jeg blir jo også eldre, så sjansene for å sykle flere Tour de France er små, man blir jo ikke akkurat raskere med årene sier Kristoff.

Thor Hushovd som er TV2 sykkelekspert er ikke i tvil om at Kristoff ville valgt TDF om han kunnet fått velge, men mener også at han gjør rett i å prioritere Giroen da han her har flere muligheter til etappe seiere.

I første omgang blir Kristoffs fokus å gjøre gode resultater i vårklassikerne. Der blir Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix naturlige høydepunkt på kalenderen. Klassikerne blir det viktigste for min del siden VM, EM og OL er klatrerelatert. Da er det i klassikerne jeg kan gjøre det best og få de beste resultatene, sier Kristoff.

Se årets Giro etapper på deres nettside her:

hjemmeside

Kommentarer

kommentarer