Historisk norsk profflag på sykkel

Uno-X er det første Norske profflag på sykkel i klassen UCI Pro team.

Ja, du leste riktig. Rett før jul fikk Uno-X sportsdirektør Leonard Snoeks melding om at laget var tatt inn i varmen på nest høyeste nivå, kategorien under det øverste nivået UCI World team. Allerede i dag er de i gang med sitt første internasjonale ritt i Colombia. Dette er en historisk dag da et norsk profflag på sykkel står på startstreken med 6. forventningsfulle unggutter for å sykle mot store internasjonal stjerner, bla. vinner av fjorårets Tour de France Egan Bernal. På startstreken finner vi også Fabio Aru og Julian Alaphilippe. Det skal bli spennende og følge laget utover i sesongen. Men tror vi må ha realistiske forhåpninger til dette rittet i Colombia, som faktisk går i 2500 til 3000 meter høyde, å blir derfor en tøff utfordring. men meget god og verdifull trening.

Her er laget på innskrivning i Colombia

UNO-X: Fra venstre: Torstein Træen, Lars Saugstad, Idar Andersen, Martin Bugge Urianstad, Jonas Abrahamsen, Jonas Iversby Hvideberg (som for øvrig ble 21 år søndag) og sportsdirektør Leonard Snoeks. Foto: Maximiliano Blanco/Getty Images

Neste store utfordring blir i Portugal i slutten av neste uke, her de sykler mot 12 av 19 World tour lag. I følge sportslig leder Kurt Asle Arvesen, hadde de ikke hatt mulighet å bli med her uten proff lisens. Vi må ha en realistisk holdning til dette sier Uno-X sjefen Jens Haugland, som mener det er viktig og bygge sten for sten, vi skal ha som målsetting å ha med laget i 10-15 år frem i tiden, å ikke må oppleve og se slutten om en 2-3 år. Flere av syklistene som er med i dag var også med i starten 2017, å vi vil bygge ut laget fornuftig i årene som kommer. Vi har en meget ung tropp sier Arvesen og disse gutta er ikke blitt bedre syklister selv om de er kommet opp på proffnivå, så vi må bruke tiden til hjelp, men spennende skal det bli og følge disse fremover.

Vi ønsker de lykke til.

Jonas Iversby Hvideberg tar en «selfie» på La Independencia Stadium i Tunja under lagpresentasjonen søndag. Bak Hvideberg: Jonas Abrahamsen og Martin Bugge Urianstad

 

 

Kommentarer

kommentarer