Ny dato for Tour de France er 29 august

Store endringer i årets sykkel kalender, nå med oppdatert informasjon fra UCI?

UCI har i dag kommet med følgende pressemelding vedrørende årets store sykkelritt, her kommer det frem at hele sykkelkalenderen forskyves med vel 1 mnd. Ut fra dagens situasjon så vitner dette som en ren krampetrekning.

  • The Tour de France is postponed and will take place this year from 29 August to 20 September. Holding this event in the best conditions possible is judged essential given its central place in cycling’s economy and its exposure, in particular for the teams that benefit on this occasion from unparalleled visibility.
  • The 2020 UCI Road World Championships in Aigle-Martigny (Switzerland) are maintained at the scheduled dates, 20-27 September. The competition programme does not change.
  • The Giro d’Italia will take place after the UCI Worlds and will be followed by the Vuelta Ciclista a España.
  • The National Championships, organised by the National Federations, will take place on the weekend of 22-23 August.
  • The UEC European Road Championships are maintained.
  • The most prestigious one-day road races (the Monuments), ie Milano-Sanremo (Italy), the Tour des Flandres (Belgium), Paris-Roubaix (France), Liège-Bastogne-Liège (Belgium) and Il Lombardia (Italy), will all take place this season, at dates still to be defined.
  • As many events as possible on the UCI International Calendar, and notably the UCI WorldTour, will be rescheduled later in the season.

Dette er helt klart positive men litt usikre opplysninger, å helt klart avhengig av hva som skjer med Corona viruset de nærmeste mnd. Vi må ikke glemme at vi snakker her om sykkelritt i de 3 hardest rammede Corona landene i Europa. Italia, Spania og Frankrike. Stor sannsynlighet for at samtlige av disse rittene blir avlyst for sesongen 2020. Tror at det kun vil være VM i Sveits som klarer seg.

Det var mandag kveld at flere franske medier mente årets utgave av etapperittet måtte avlyses eller utsettes etter president Emmanuel Macrons tale til det franske folk.

Som det fremkommer av punktene over så er det lagt opp til at Giro d’Italia og Vuelta vil bli arrangert etter at sykkel VM i Sveits er ferdig. Det sier seg selv at dette ikke lar seg gjøre, et av disse arrangementene vil kanskje la seg gjennomføre men ikke begge. Det er også lagt opp til at det kan være mulig med de mest prestisje endagsrittene i okt.-nov. Vi får se hva som skjer.

Tror det vil komme en avklaring i utgangen av april mnd. rundt hele programmet. Om det skulle bli de nevnte endringer, så hva skjer da med sykkel VM i Sveits? det blir et stort og avgjørende spørsmål, selv ikke verdens beste sykkelryttere kan være med eller prioritere de nevnte mesterskap over en 2 mnd. periode.

Kommentarer

kommentarer