Andreas Leknessund vant årets «Klatrekongen»

Sesongens første sykkelritt «Klatrekongen» Fuel of Norway 2020, i dag 20 mai.

10 av de beste klatrerne her til lands var samlet til et hemmelig rittarrangement på Ringerike, 5,2 km Krokkleiva opp. Det ble spennende og det ble tøft for alle sammen, men det var en som rett og slett overkjørte de andre. Den 20 år gamle Tromsøværingen Andreas Leknessund fra UnoX, var rett og slett suveren med en vinnertid som var hele 21 sekunder foran Tobias Foss.

 

Andreas Leknessund smadret utfordrerne med tiden 10.12 og vant den første utgaven av «Klatrekongen» på totalt 5,2 kilometer opp Krokkleiva.

– Det var hardere enn jeg forutså. Det var hardt. Jeg gikk ut hardt og håpet at det skulle holde, og det gjorde vel det. Jeg må vel være fornøyd med det, sa Uno X-rytter Leknessund til TV 2 like etter målgang – før Carl Fredrik Hagen og Edvald Boasson Hagen ble sluppet løs.

Men verken Hagen eller Boasson Hagen klarte å true Leknessund.

– Jeg hadde lyst til å kjøre fort, og jeg var giret. Jeg har gjort gode forberedelser de siste dagene. Jeg var motivert, sier Leknessund til TV 2 etter at seieren.

 

 

Kommentarer

kommentarer