Nye innrømmelser fra Lance Armstrong

Var Lance Armstrong dopet når han ble Verdensmester på sykkel i Oslo 1993?

Lance Armstrong ble i et intervju vedrørende lansering av ESPN-dokumentaren LANCE, spurt om når han begynte å dope seg. Som vi alle vet ble Lance A. verdensmester på sykkel i Oslo 1993, han vant også hele syv Tour de France titler i sin karriere som dopet sykelist, alle disse er blitt trukket tilbake. Hva med VM tittelen?

Foto (Pierre Andrieu / AFP/Getty Images)

Jeg begynte vel å dope meg allerede som 21 åring sier Lance i dette intervjuet. I såfall så var han dopet når han tok VM gull i Oslo 1993, det var bare noen uker før han fylte 22 år. Tidligere er det blitt hevdet at han begynte å dope seg fra 1996, dette er altså ikke tilfelle. Det vil også si at han begynte med dop allerede i sin første sesong som proff i Motorola teamet. Ref. The Sun fra 18 mai.

Om dette er riktig så regner vi med at Lance Armstrong også mister sin VM medalje fra 1993.

Da er det bekreftet det som alle har vært klar over men ikke kunnet bevise, at Lance Armstrong var dopet under sykkel VM i Oslo 1993.

Kommentarer

kommentarer