Klart flertall for velodromen i Asker

Formannskapet forskutterer 60 millioner kroner til velodrom og anbefaler at kommunestyret garanterer for opp til 170 millioner.

Det var på tirsdagens formannskapsmøte at velodromen i Langenga, noen steinkast nedenfor Askerhallen, sto på sakskartet. Det var 60 millioner til infrastruktur og en lånegaranti på opptil 170 millioner det var snakk om. Skriver Asker og Bærum budstikke.

Saken om lånegaranti på 170 millioner må videre til kommunestyret.

I tillegg til velodrom, er det planlagt 220 boliger og næringsbygg i Langenga. På grunn av koronasituasjonen er salg av leiligheter blitt utsatt så utbygger kan ikke finansiere infrastruktur til blant annet gang- og sykkelvei nå. Derfor ber man Asker kommune om å forskuttere. Det er Norges Cykleforbund (NCF) som har søkt om kommunal garanti for byggelån, spillemidler og langsiktige lån. Den totale kostnaden for bygging av idrettsanlegget er anslått til 249 millioner kroner.

Det var delte meninger om prosjektet, og flere var i mot, bla. AP, MDG og SV. Men det fikk flertall av formannskapet.

Et fantastisk flott prosjekt i en region som absolutt trenger en oppsving for bred sykkel aktivitet, og i et omland som det er flest sykkelaktive mennesker i landet, og som absolutt vil bidra til at dette vil bli et levedyktig tiltak, da med håp om at det økonomiske fundamentet kommer fort på plass. Vår mening er at det nå er på tide at dette prosjektet blir realisert, noe vi også nevnte sist vi omtalte denne saken tilbake i 2016. Nå er tiden inne, aldri har det blitt syklet mer en i disse Corona tider, og de sykkelinteresserte ungdommene vil få en etterlengtet plattform for og bli bedre kjent med sykkelsporten.

Men med Norges Cycleforbund’s anstrengte økonomi for tiden (bla. etter sykkel VM i Bergen og lav lisensinntekt) er vi ikke overbeist om at dette vil bli realisert på de nærmeste 5 årene.

Les mer i Budstikka:  SportSykkel

Kommentarer

kommentarer