De Norske sykler for topplassering på morgendagens etappe

Etterlengtet etappeseier for Team Ineos: – Et stort plaster på såret

Michal Kwiatkowski (30) tok seieren på 18. etappe. Det ble ingen endringer i kampen om sammenlagtseieren. Ikke tvil om at den Norske team sjefen Gabriel Rasch hos Team Ineos var en svært lettet mann etter dagens triumf.

Det har vært en tung Tour de France for Team Ineos Grenadiers i år. Etter å ha vunnet sju av de siste åtte utgavene sammenlagt, har storlaget ingen å kjøre for i kampen om gul ledertrøye etter Egan Bernals kollaps og exit. På 18. etappe kom det en etterlengtet opptur for Team Ineos med en etappeseier. De siste 35 kilometerne satt Michal Kwiatkowski og Richard Carapaz alene i front og tråkket mot mål og seier i La-Roche-sur-Foron.

Fantastiske forhold og en flott natur under årets TDF

Men det gir ingen forandring i sammendraget, her leder fortsatt  PRIMOŽ ROGLIC og TADEJ POGACAR. Jeg spør meg selv, hva er det som skjer her, begge disse Slovenske rytterne sykler på to konkurrerende lag, men kommer samtidig til mål på alle etapper. Er det slik at det er avtalt spill mellom ulike lag, kan flere lag, som for disse to ha et avtalt spill om og bevist sykle for begge de nevnte utøvere. Dette er jo da i såfall helt spesielt, her skal jo lagene i utgangspunktet konkurrere mot hverandre ikke samarbeide på denne måten, kan det være for at begge kommer fra samme land, eller er det et avtalt spill. Jeg er ikke sikker på om at jeg har samme respekt for Tour de France som tidligere, det skjer alt for mye spesielle ting  som ikke er konkurranse relatert, og som vi mener ikke er riktig. Føler at takhøyden for å gjøre mange og ulike grep er lagt for godt til rette for deltagere, som sykler Tour de France.

Dagens plassering:  https://www.letour.fr/en/rankings  

Morgendagens etappe er tilrettelagt for de norske utøverne, håper de er med på notene i den litt kuperte løypa.:

 

Kommentarer

kommentarer