Uno-X imponerte under årets Amstel Gold Race

Utropt til vinner etter millimeteravgjørelse

Det skjer av og til men ikke ofte, at man må bruke mm. mål for å kåre vinneren av et sykkelritt, dette skjedde i årets Amstel Gold Race. Det endte med hårfin seier til Wout van Aert etter en intenst spurtkamp mot Thomas Pidcock.

Vinner Wout van Aert, bilde fra Arrangøren.

I sekundene etter målgang hersket det imidlertid full forvirring om hvem av de to spurtkanonene som kom først over målstreken. Etter at dommerne hadde studert målfotoet, ble van Aert utropt som vinner av rittet. Belgieren fikk dermed sin revansj for tapet for nettopp Pidcock i Drabantse Pij tidligere denne uken.

For Norske Uno-X laget så imponerte de med en fantastisk innsats i sitt hittil største ritt. Det var ikke hvem som helst de konkurrerte mot, her var de fleste store profiler på start streken, blant annet ved Van Aert, Primož Roglič og Julien Alaphilippe.

Anders Skaarseth (25) stakk tidlig som en del av et timannsbrudd, de opparbeidet seg et forsprang til hovedfeltet på over fem minutter. Men da det gjensto ca. 30 km av rittet så ble de syklet inn av en større gruppe her Uno-X kapteinen Markus Hoelgaard var med. De holdt godt følge med de 3 utbryterne med måtte gi tapt på slutten. Hoelgaard gikk tom på de siste km og kom inn bland de 20 beste. Meget god innsats av det Norske Pro tour laget, som nå håper på å bli invitert til årets Tour de France. På jentenes ritt tidligere på formiddagen så kom Katrine Aalerud inn på en imponerende ellevteplass Vi vil oppdatere saken.

Mer info får du her: https://www.amstel.nl/amstelgoldrace/wedstrijd/agr-heren-wedstrijd-informatie 

Kommentarer

kommentarer