Lansering av UCI Track Champions League

TRACK CYCLING GÅR INN I HISTORISK NYTT KAPITTEL NÅR UCI TRACK CHAMPIONS LEAGUE LANSERES

18. mai 2021 – Paris, Frankrike: Et nytt kapittel i historien om banesykling, satt til å heve sporten til et nytt nivå av global prestisje, ble avduket i dag med lanseringen av UCI Track Champions League. Detaljer om den innovative nye serien ble kunngjort via en live digital begivenhet, streamet i duplex fra Saint-Quentin-en-Yvelines, nær Paris, og Bath, Storbritannia.

UCI-president David Lappartient, Eurosport & Discovery Global Sports Rights &Sports Marketing Solutions President, Andrew Georgiou og Fran֧֦cois Ribeiro, Head of Eurosport Events, avslørte alle aspekter av racingseriene med høyt adrenalin og kortformat optimalisert for vanlige TV-seere. De fikk selskap av ambassadørene Kristina Vogel og Sir Chris Hoy MBE, pluss viktige arrangementspromotører.

Serien har verdens høyest profilerte ryttere, og inkluderer en unik, kondensert internasjonal løpskalender, likestilt deltakelse og premiefond og verdensomspennende kringkastingsplan.

Den elite fanfokuserte konkurransen, designet for å bygge den globale profilen for banesykling utover den fireårige olympiske syklusen, vil debutere 6. Det vil bringe en ny tilnærming til banesykkelformatet forankret i drivende tilgjengelighet og spenning blant både eksisterende og nye fans.

Lanseringen kommer som en del av et nytt åtteårig partnerskap mellom sykkelverdenens styrende organ Union Cycliste Internationale (UCI) og Discovery sammen med sin dedikerte eventfremmende virksomhet Eurosport Events, med sikte på å utvikle en helårsfortelling for banesykling og ytterligere øke engasjementet rundt sporten.

Et unikt sportslig format
UCI Track Champions League er et ligaformat der hver runde vil ha samme løpsprogram. Ryttere scorer poeng i de seks rundene i kategorien Sprint eller Endurance. Hver kategori har to forskjellige typer løp der konkurrenter kan samle poeng: Sprintere vil kjøre både Sprint og Keirin mens Endurance ryttere vil kjøre både Eliminering og Scratch. 18 ryttere vil konkurrere i hver kategori, totalt 72 ryttere – like mange mannlige og kvinnelige – for å delta i den første UCI Track Champions League.

Rangeringer i UCI Track Champions League vil bli bestemt av poeng tildelt ryttere fra deres prestasjoner i hvert løp. Poeng vil påløpe i en ligatabell, og den totale vinneren i hver av kategoriene vil være rytteren med flest poeng på slutten av serien. På slutten av hver runde vil de fire nåværende lederne i hver kategori (to menn, to kvinner) bli tildelt lederens trøye å ha på seg ved neste arrangement.

Like premiepenger for mannlige og kvinnelige idrettsutøvere
De 36 mannlige og 36 kvinnelige rytterne som konkurrerer om seier i ligaens sprint- og utholdenhetskategorier, vil bli motivert av en premiepott på over 500 000 euro. Videre vil tildelingen av premiepenger være lik både mannlige og kvinnelige ryttere som en del av Ligaens satsing på likestilling i idretten, og i tråd med UCI’s likeverdige premiepenger på tvers av alle arrangementene.

Premiepenger vil bli tildelt for plass 1-10 i hvert løp gjennom hele serien, med løpsvinnere som mottar kr 10.000. Den samlede vinneren av hver kategori vil også motta kr 250.000, med premiepenger tildelt for hver plass i den totale posisjonen. For mer informasjon:  til ucitrackchampionsleague.com

Kommentarer

kommentarer