For en etappe, her ble det sykling på et høyt nivå

Etappe 17. av Giro d’Italia i fantastiske omgivelser og endelig flott vær.

Foto: LaPresse

Etter flere dager med regn, vind og ufyselig vær, så viser Italia seg fra sin beste side. Perfekte forhold (noe vind) og med en etappe som har noen skikkelige tøffe stigninger. Må være veldig motiverende å slippe våte overtrekk, armer og ben. Som vanlig er det en utbrytergruppe som har fått noen minutters ledelse, denne gang er den på 10-12 mann som hadde en ledelse på vel 3 min. Men føler at feltet har god kontroll når de nå går inn i det lengste og tøffeste fjellstigningen på gjennomsnitt 10%, og på slutten 18-20%, stigning opp til toppen av Passo Di San Valentino, denne fjellstigningen er på hele 16 km. Før de går i mål på toppen av Sega de Ala som har en lang stigning på vel 11 km, og samme stigningsprosent som på Valentino. Vår mann Tobias Foss ligger godt an i feltet, sykler aktivt å er tydeligvis i veldig bra slag.

Her er Benal kjørt, da er det godt med hjelp. Foto POOL Bettini/LaPresse

Veien opp til Sega de Ala ble da også avgjørende for denne etappen, her det skjedde mange overraskelser. Endelig fikk vi også oppleve en etappe her favorittene viser menneskelige sider. Egan Bernal fikk det velg tøft på de siste 3 km til toppen. Resultater på Sykkel handler i de fleste tilfeller om lagarbeide, hadde ikke Bernal hatt med seg en par av sine hjelperyttere så hadde han ikke vært på toppen av sammenlagtlisten. Det samme skjedde med vår Tobias Foss, han fikk det også veldig tungt da det gjensto ca. 3 km, uten sin lagkamerat Geroge Bennett hadde han aldri kommet inn til denne topp 11. plasseringen på denne etappen, syklet seg nå også opp til en 9. plass sammenlagt. Fantastisk syklet av Foss, det vitner om en som virkelig kan gå «i kjelleren» å hente ut det siste. Jeg er veldig imponert over hans prestasjoner så langt.

Her avanserer Yates, å kommer til slutt inn som nr. 3. Foto POOL GETTY IMAGES/LaPresse

Men den som imponerte mest på dagens etappe var vinneren Daniel Martin, som på de siste 6 km lå alene i front, å klarte det kunststykke å komme først i mål, imponerende. Imponerte gjorde også Simon Yates som igjen er med i sammendraget og syklet inn over minuttet på Bernal. Det kan faktisk bli en spennende avslutning på årets Giro. Etappe 20 vil bli avgjørende.

STAGE RESULTS
1 – Daniel Martin (Israel Start-Up Nation) – 193km in 4h54’38», average speed 39.303 km/h
2 – João Almeida (Deceuninck – Quick-Step) at 13”
3 – Simon Yates (Team BikeExchange) at 30”

GENERAL CLASSIFICATION
1 – Egan Bernal (Ineos Grenadiers)
2 – Damiano Caruso (Bahrain Victorious) at 2’21»
3 – Simon Yates (Team BikeExchange) at 3’23»

Morgendagens etappe er en lang flat etappe, som helt klart favoriserer spurterne: 

Kommentarer

kommentarer