Tobias Johannessen vinner Tour de l’Avenir 2021

The U23 Tour de France

Tobias Halland Johannessen vant ungdommens TDF sammenlagt. Foto: Tour de l’Avenir

Har vi fått flere nye sykkelstjerner?. De Norske tvillingbrødrene klarte det kunststykket å vinne årets U23 Tour de France. Tobias Johannessen og hans tvillingbror Anders Halland Johannessen var sammen på det Norske laget som også vant lagseieren under det 9 etapper lange rittet. Det var på den siste etappen det ble virkelig spennende da Spanjolen Carlos Rodrigues syklet inn over to minutter på nordmannen som til slutt vant med noen sekunder. Uten hjelp fra bla. min min tvillingbror i den siste bakken, hadde jeg aldri klart å vinne sammenlagt sier Tobias Halland Johannessen, dette var en lagseier. Men under denne etappen ble det svært dramatisk, da det be gjort flere ufine framstøt av de Spanske rytterne for å hindre seier til Tobias, som faktisk ble hindret så mye at han mistet mange sekunder til bla. Rodrigues, heldigvis så tok tvillingbroren Anders grep å fikk «tauet» Tobias på sporet igjen. Han vant da til slutt med vel 7 sek.

I tillegg til Tobias og Anders Halland Johannessen, var også Johannes Staune Mittet og Jonas Iversby Videberg med på laget.  Dette ble også det beste laget sammenlagt foran Italia og Spania. Virkelig en meget bra laginnsats. 

Brødrene fulgte hverandre i alle etappene. Foto: Tour de l’Avenir.

Siden 1961 har Tour de l’Avenir avdekket mange fremtidige stjerner av internasjonal format ved å utfordre verdens beste U23-lag på ungdommens Tour de France. Tidligere vinnere som Tobias Foss i 2019, Tadej Pogacar i 2018, Egan Bernal med flere, har alle vunnet dette prestisje rittet.

Topp fem sammenlagt på årets ritt:

Tobias JOHANNESSEN (Norvège)28h11’19»2 Carlos RODRIGUEZ (Espagne)+07»3 Filippo ZANA (Italie)+02’05»4 Gijs LEEMREIZE (Lønn-Bas)+02’54»5  Hugo TOUMIRE (Frankrike)+12’02»

Kommentarer

kommentarer