VM 2021 og dagens øvelser

I dag er det U23 menn og kvinner elite sin tur å sykle tempo. (oppdatert)

Fra Norge stiller Kathrine Aalerud i klassen Kvinner Elite. Daniel Smajkic Aarnes og Søren Waerenskjold i menn U23. Om vi skal tenke medaljer i dette VM så tror jeg det blir i U23 eller junior klassen, her har vi noen meget gode temposyklister. Gutta er allerede i gang med sin tempo.

Det ble til slutt en fjerdeplass på Søren Wærenskjold, han lå på tredjeplass ved passering 20,8 kilometer, men han tapte noen små sekunder inn mot mål og endte på fjerdeplass i det 30,3 kilometer lange temporittet. Han var kun noen få sekunder fra sølv medalje. Meget godt syklet. Danske Johan Price-Pejtersen tok gullet 10,24 sekunder foran Lucas Plapp, 11,39 sekunder foran Florian Vermeersch og 13,42 sekunder foran Søren Wærenskjold.

Dermed var det rett i underkant av 3,2 sekunder som skilte Wærenskjold fra en mulig sølvmedalje.

Resultater U23: TT_MU_Final Results.pdf

Kvinner Elite starter 14 38. Kathrine Aalerud ligger foreløpig på en 14 plass, vel 3.30 min. etter Ellen van Dijk som leder.

Resultater sålangt for kvinner elite: UCI Road World Championships – Flandern | UCI

På gårdagens tempo ble det en ny VM tittel til Italienske Filippo Ganna foran Van Aert. For Andreas Leknessund gikk det ikke så bra, kom inn som nr. 26 over 3 min. bak vinneren. Lurer på om Tobias Foss hadde klart en bedre plassering.

Ganna lykkes seg selv

Starten på tempoen ligger på Nordsjøstranden, i nærheten av kasinoet. I løpet av de første 1,5 km vil rytterne sykle langs sjøen, etterfulgt av en passasje i sentrum av Knokke-Heist. Etter det går det innover i landet. Totalt er det vel 30 km lang tempo etappe.