Giro d’Italia 2022 med start i Ungarn

Mange fantastiske etapper i neste års Giro, med målgang i Verona.

Uansett hvor du måtte befinne deg i Italia til sommeren så kan du oppleve en av etappene i årets Giro. Faktum er at årets etapper starter på Sicilia og ender opp i nord med målgang i Verona. Vi satser da på at rittet blir arrangert, i dagens situasjon så ville det blitt avlyst, da Italia nok en gang har en sterk oppblomstring av Korona epidemien. Vi krysser fingre for at vi slipper nedstengte land til neste år.

Her ser du kart over neste års etapper, hele 6 fjellpass skal forseres, totalt snakker vi om over 25000 høydemeter, dette blir tøft og brutalt.

En av de absolutt mest spennende og severdige etappene blir etappe 3, på 166 km fra Avola til toppen av Etna på 1892 meters høyde, totalt 3590 høydemeter.

AVOLA – ETNA (Rifugio Sapienza): 166 km – 3590 m – ****

En etappe i det sicilianske innlandet med en stigning til slutt på totalt 36 km. Fra Avola går ruten forbi Noto, sentrum av sicilianske Barocco. Deretter fortsetter den å passere pantalica- og Vizzini-områdene mens den nærmer seg vulkanen. Den siste oppstigningen, som ender ved rifugio Sapienza (som det har gjort ved tidligere ritt), blir en fantastisk opplevelse. Klatringen nærmer seg fra Ragalna (som i 2018), men beveger seg deretter inn på den klassiske Nicolosi-siden (som i 2011) for de siste 14km. 

Å oppleve avslutningen på denne etappen samtidig som man kan oppleve vulkanen Etna, må være det optimale av opplevelse. Vi vil komme tilbake med presentasjon av de andre etappene, å da spesielt fjelletappene, som bla. er på over 5000 høydemeter.

Legger ved en høydeprofil av de andre 5. fjell etappene:

ISERNIA – BLOCKHAUS: 187 km – 4990 *****

RIVAROLO CANAVESE – COGNE: 177 km – 4030 m – ****
SALÒ – APRICA (Sforzato Wine Stage): 200 km – 5440 m – *****
PONTE DI LEGNO – LAVARONE: 165 km – 3740 m – ****
BELLUNO – MARMOLADA (Passo Fedaia): 167 km – 4490 m – *****
Fedaia_altimetria

Kommentarer

kommentarer