IL LOMBARDIA 2021, med flere norske på startstreken.

Tadej Pogacar vinner årets Il Lombardia, som han gjorde også i 2021.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) beholdt sin Il Lombardia-tittel i en spennende spurt mot Enric Mas (Movistar). Paret rykket fra resten av feltet på Civilio-klatringen, og utvekslet flere angrep før de kjempet seg på spurten inn mot mål.

Et fantastisk ritt på tampen av sesongen. Il Lombardia peloton klatrer ut av Bergamo (Bilde kreditt: Getty Images Sport)

Mikel Landa (Bahrain-Victorious) kjørte opp til dem et par ganger, men ble frakjørt på den siste stigningen av San Fermo della Battaglia, men hang på for å fullføre tredje plassen på pallen. Men rittet vil bli husket som avskjedsrittet for Alejandro Valverde Movistar Team og Vincenzo Nibali Astana Qazaqstan Team. 42 år gamle Valverde gjorde en fantastisk innsats og kom inn som nr. 6. Et flott punktum for den tidligere verdensmester. Nibali inn som nr. 24 Det var et stort og flott felt som deltok på årets ritt, hele 187 ryttere sto på startstreken. Herav var det 5 norske syklister. Best av våre ble Andreas Leknessund som kom inn på en 40 plass.

2022 Il Lombardia

 Italy | 1.UWT |  253 km

POS RIDER TEAM TIME
01 Tadej Pogacar UAE Team Emirates 06:21:22
02 Enric Mas Movistar Team + 00
03 Mikel Landa Bahrain Victorious + 10
04 Sergio Higuita BORA-hansgrohe + 52
05 Carlos Rodriguez INEOS Grenadiers + 52
06 Alejandro Valverde Movistar Team + 01:24
07 Bauke Mollema Trek-Segafredo + 01:24
08 Rudy Molard Groupama-FDJ + 01:24
09 Romain Bardet Team DSM + 01:24
10 Adam Yates INEOS Grenadiers + 01:26

Årets siste Momument Classic fra Bergamo med målgang På Como sjøen.

Bergamo, 8 oktober 2022 –  Den 116. utgaven av «Classic of the Dead Leaves» reiser langs en svært krevende rute, med ni stigninger som skal takles over 253 km, fra Bergamo til Como. De siste 60 km har en sekvens av stigninger som går gjennom Ghisallo, San Fermo della Battaglia, Civiglio, og deretter tilbake til San Fermo, før målstreken ved Comosjøen.

 

 

Kommentarer

kommentarer